Изложенията АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат ръст от 25%  и

...
Изложенията АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат ръст от 25%  и
Коментари Харесай

Министър Вътев: Изложенията АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат 25% ръст и срещат науката и практиката с най-новите постижения в земеделието

Изложенията АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат растеж от 25%  и срещат науката и практиката с най-новите достижения в земеделието. Това сподели министърът на земеделието и храните по време на откриването на Деветото издание на мегаизложението, което сплотява интернационалните профилирани изложения АГРА 2024, ВИНАРИЯ 2024 и ФУДТЕХ 2024.

Заедно с вицепрезидента и със своя сътрудник министърът на земеделието, горите и развиването на селските региони на Република Косово Фатон Пеци публично дадоха началото на панаирната седмица като прерязаха лентата за откриването, оповестяват от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните.

Министър Вътев уточни, че сериозното интернационално присъединяване на форума ще се развива за в бъдеще и ще надгражда доста сполучливо пазарно развиване.

„ Свидетели сме в нашата страна и в цяла Европа на съществени терзания и недоволства на земеделските производители и без значение от всичко това поръчката за едно извънредно сполучливо ревю е доста сериозна “, сподели още министър Вътев.

„ Големият интерес от страна на изложителите демонстрира, че духът на българския производител не е грохнал след толкоз рецесии и откровено имам вяра, че всеки ще си тръгне отсам зареден с повече оптимизъм и нови хрумвания за триумф в своята работа “, сподели още той и пожела триумф на участниците в ревютата.

Министър Вътев благодари на косовския си сътрудник Фатон Пеци, че се е отзовал на поканата за посещаване у нас.



„ В Република Косово бяхме топло посрещнати и е явно, че има голям капацитет в другарските и комерсиалните връзки сред двете страни. Косово чака българският бизнес да се засилва и да предложи оптимално своите артикули - храни, питиета и зърнени култури “, осведоми министърът по време на встъпителната конференция. 

Той уточни, че задачата е АГРА да стане представление на доста по-високо равнище, което среща бизнеса с науката. „ Науката би трябвало да взе участие интензивно в действителното произвеждане, както и да участва в политиката и земеделието на Балканите, а и освен, тук има и представители на арабските страни. Развитието на АГРА би трябвало да следва тази линия за разширение на контактите, защото е известно, че дефицитът на храни в света към момента не е преодолян “, добави министър Вътев.



Министър Вътев означи, че са планувани научни конференции, като първата е през днешния ден, от 14:00 ч., на тематика:, „ Аграрната просвета в аграрната процедура “, а втората касае климатичните промени и тя ще бъде в четвъртък. „ Искрено се надявам и имам вяра, че всички, които вземат участие в това ревю и показват последните си достижения, ще си тръгнат от тук с нови хрумвания и оптимизъм “, уточни още министърът.

На събитието участваха националният представител Росен Костурков, заместник-министърът на земеделието Георги Тошев, изпълнителният шеф на ИАЛВ инж. Красимир Коев и ръководителят на Селскостопанска академия проф. доктор Виолета Божанова.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР